A hegyikristály tulajdonságai

hegyikristály tulajdonságai

Arra a kérdésre, hogy „Mi a hegyikristály?” röviden ezt lehet felelni: A hegyikristály a szilícium-dioxid fehér színű, sok helyen átlátszó, tiszta kvarcváltozata.

A hegyikristály tulajdonságai

Azonban arra a kérdésre, hogy: „A hegyikristály mire jó?” Már közel sem ennyire egzakt a válasz! A hegyikristály tulajdonságai ugyanis nemcsak a rácsszerkezetében, vagy kémiai összetételében keresendő! A hegyikristály drágakő ennél sokkal több! Az igazi hegyikristály hatalmas erővel bírő kőzet. A csiszolt hegyikristályt évezredek óta használnak gyógyításra, díszítésre, a csiszolatlan hegyikristályt pedig segítő kőként különböző praktikák és szertartások esetén, mint például tértisztítás, vagy jövendőmondás. A legerősebb hatással rendelkező kristály, melyet Mester gyógyítónak is neveznek.

A hegyikristály tulajdonságai

Ha részletesebben is érdekel a hegyikristály gyógyító hatása, akkor ITT részletesebben is olvashatsz róla!

Most azonban ismerkedjünk meg a hegyikristály ásvány egyéb tulajdonságaival.

A hegyikristály összetétele

Mint fentebb már említettük, a szilícium-dioxid , vagy más néven a kvarc fehér színű, tiszta változatára utal ez a név. Tisztaságát és ragyogó hófehér színét az adja, hogy semmiféle elszíneződést okozó szennyeződés nem található a hegyikristály szerkezetében. 

A hegyikristály jellemzői és keletkezése

A kristály magmás kőzetekben keletkezik, az üregekben lehűlő oldatból kristályosodik ki idővel. Folyómedrekben, tengerfenéken és üledékes kőzetrétegekben bukkannak fel előszeretettel. Tulajdonképpen a tengerparti kavicsok és homok nagy része maga is kvarc- ez azonban egészen máshogy fest, mint egy megtermett hegyikristály drágakő! Keménysége hetes fokozatú, kémiai összetétele: SiO2.

A hegyikristály elnevezése

Nevét egy ókori Görögországban uralkodó hiedelemből kapta. A görögök azt hitték, hogy ez a fehér kőzet hasonlóan a jéghez megfagyott víz, azonban olyannyira megfagyott, hogy már soha nem tud felengedni. Ezt a jéghez erősen hasonlító kőzetet ezért „krüsztallosz”-nak nevezték, akárcsak a jeget. Ebből a szóból ered a mai napig használatos „kristály” elnevezés.

A hegyikristály tisztítása, avagy hegyikristály a lakásban

A hegyikristály tisztítása nagyon hasonló az összes többi színes kristályhoz. Tisztításukat kétféle okból kifolyólag végzik.

hegyikristály tisztítása

Bekoszolódott a kristályod?

A tisztítás egyik oka, hogy a kristályok az összes többi használati tárgyunkhoz hasonlóan bekoszolódhatnak. Porosak, vagy zsírosak lehetnek idővel. Eredeti fényük visszanyeréséhez szükség van megtisztításukra. Ennek módja a kristály méretétől és a szennyeződés komolyságától függ. Normál esetben bőven elegendő tiszta vízzel letisztítani őket a konyhai csapban.

Amennyiben a szennyeződés ennél komolyabb tisztítást tesz indokolttá, használhatunk valamiféle kíméletes és környezetbarát tisztítószert, szivacsot és rongyokat. A kristálynak nem tesz jót semmiféle arrogáns vegyszer, okozhatja elszíneződését, valamint a környezetünk védelméről se feledkezzünk meg, amikor tisztítószereket választunk!

Beszennyeződött, vagy telítődött a kristályod?

Tisztításának másik oka, ha úgymond beszennyeződik a kő, vagy telítődik rezgésekkel. A hegyikristály jótékony hatásai közé tartozik ugyanis a víz és a tér tisztítása, mely során ő maga is meg tud telni. Hasonlóan a porszívóink tartályához, az ásványokat is „ki kell üríteni” néhanapján. Ne feledd, mindez igaz a good vibes kristálypalackodra is!

Erre a fajta tisztításra is sokféle megoldás fellelhető. Mi azonban most javaslunk egy nagyon egyszerű módszert, amellyel a hegyikristály tisztítása végtelenül leegyszerűsödik- hatékonysága azonban verhetetlen. Hatékonysága abban rejlik, hogy néhány perc ráfordítással nem csak, hogy megtisztíthatod, de azon nyomban fel is töltheted kristályodat! Nézzük hát, hogyan is működik mindez!

A hegyikristály feltöltése

A hegyikristály csúcsod tisztítását tehát össze is vonhatod feltöltésével. Ez a feltöltés is hasonlítható a háztartásunkban használatos elektromos eszközök töltéséhez. Bár szerencsére sokkal hosszabb időt vesz igénybe lemerülésük, bizonyos időközönként mégis szükség van töltésükre.

hegyikristály feltöltése

De nézzük a pontos eljárást!

A good vibes kristálypalackodból egyetlen mozdulattal ki tudod tekerni a hegyikristály kristálycsúcsot. A hegyikristály feltöltését mindenféle tisztítószer nélkül végezheted. Tartsd langyos folyóvíz alá a hegyikristály kristálycsúcsot és valamelyik oldalát kezdd el finoman dörzsölni hüvelykujjad ujjbegyével. Teljesen mindegy, hogy melyik lapján csinálod, az egész kőre hatnak mozdulataid. Amikor elkezded, a mozdulatok zavartalanok lesznek. 1-2perc elteltével azt fogod érezni, mintha akadna az ujjad a kristályon. Ekkor végeztél is a feltöltésével.

Nem fogod megbánni!

Iktasd be ezt a rövid tisztítási procedúrát hetente egyszer és meglásd, nem fogsz csalódni! A hegyikristály kulacsod hétről hétre szebben fog ragyogni és a hegyikristály energiát ugyanolyan erővel érezheted nap nap után, mint amikor megvásároltad a kristálypalackod!

Reméljük hasznos tanácsokkal szolgálhattunk neked a hegyikristály tulajdonságai kapcsán. Amennyiben a hegyikristály használata és alkalmazása érdekel bővebben, arról ITT tudsz olvasni.

Addigis használd egészséggel és hatalmas boldogsággal a good vibes hegyikristály kristálypalackod!

Good Vibes – Good Life

Kapcsolódó cikkek

boldog kapcsolat

A boldog kapcsolat titka

A boldog kapcsolat titka – hogyan teremts boldog emberi kapcsolatokat magad köré? Az emberi kapcsolatoknak sokféle felfogása létezik. Sok pszichológus, filozófus, orvos, közgazdász, politikus, jógaoktató

Tovább olvasom
Szerelem

Szerelem Valentin-napra?

Szerelem Valentin-napra – varázsolj valódi szerelmet az életedbe! Közeleg az év legszerelmesebb napja, a Valentin-nap és Te pedig egyedül vagy? Vagy lennének jelöltek, de nem

Tovább olvasom
A hegyikristály gyógyító hatása

A hegyikristály gyógyító hatása

A hegyikristály gyógyító hatása Önismereti, vagy spirituális utadon haladsz? Ezen az úton az összes kő közül talán a hegyikristály lehet a legnagyszerűbb kísérőd. Nem véletlen,

Tovább olvasom
Az ametiszt lelki hatásai

Az ametiszt lelki hatásai

Korábbi cikkeinkben már olvashattál az ametiszt legfontosabb tulajdonságairól, jótékony- és spirituális hatásairól. (ITT– ITT és ITT). Most nézzük meg az ametiszt lelki hatásait, vizsgáljuk meg,

Tovább olvasom