A hegyikristály gyógyító hatása

A hegyikristály gyógyító hatása

A hegyikristály gyógyító hatása

Önismereti, vagy spirituális utadon haladsz? Ezen az úton az összes kő közül talán a hegyikristály lehet a legnagyszerűbb kísérőd.

Nem véletlen, hogy a legnagyobb sztár a good vibes kristálypalackok sorában éppen az önmagában egy gyönyörűre csiszolt hegyikristály csúcsot rejtő kristálykulacsunk.

A „THE CLEAR FOCUS” elnevezést éppen azért, mert ezen az önismereti és spirituális úton képes megadni neked azt, amire a legnagyobb szükséged van: a „Tiszta fókuszt”.  

A hegyikristály egyfajta mesterkulcsként beleillik bármely élethelyzet, nehézség, vagy problémakör zárjába és nyitni is tudja azt! Azonban hogyan is csinálja ezt?

A hegyikristály és a csakrák

A kristályok mindegyike összeköttetésben áll egy-egy csakrával. Az adott kristály annál a csakránál tudja kifejteni a legerőteljesebb pozitív hatását és általában tartalmában is csatlakozik ehhez a csakrához, vagyis főbb hatásai szorosan összefüggnek az adott energiaközpont szerepével.

A hegyikristály gyógyító hatása - good vibes

A hegyikristály azonban ebben IS különleges. Nem tartozik egyetlen csakrához sem, jobban mondva mindhez tartozik. Ez azt is jelenti, hogy a teljes energiarendszerünkre hatással van, vagyis mindegyik energiaközpontunkra ugyanolyan erővel tud hatást kifejteni. Emellett azt is jelenti, hogy bármely blokk, vagy elakadás kezelhető a hegyikristály energiájával, hiszen leginkább a zavartalan energia áramlás és az összehang megteremtésén, valamint a csakrák harmonikus együttműködésén dolgozik.

A fehér szín szimbolikája

A fentebb említett harmóniateremtés és az összes területre való ráhatás a hegyikristály fehér színében is nagyszerűen megmutatkozik. A fehér fényt egy prizma segítségével a szivárvány összes színére szétbonthatjuk. Ezt e jelenséget Isaac Newton írta le először, aki ezért a fehér fényt összetett fénynek nevezte és megállapította, hogy a színkép összes színe szerepel benne. Éppen ez a „sokszínűség” jellemzi a hegyikristályt is. Színe első ránézésre letisztult fehér, vagy áttetsző. Ha azonban hatását részeire szedjük, kiderül, hogy a hatások teljes spektrumát lefedi.

A hegyikristály gyógyító hatása

A hegyikristály lelki hatásai

A hegyikristály erőteljes pozitív hatással lehet lelki életünk különböző területeire. A kővel való érintkezés egyfajta alapvető kiegyensúlyozó és harmonizáló hatással bír. Ez a lelki élet legfontosabb sarokköveit érinti. Támogatja például a stresszel és a negatív energiákkal való megküzdést.

Nyugtató hatása a megterhelő, nehéz időszakokban is erőteljes marad. Bármilyen stresszbetegség, vagy szomatikus tünet esetén megfelelő kiegészítő terápia lehet.

Mivel az egész energiarendszerre hat, ezért tökéletes párosítás bármilyen önismereti terápiával, hiszen megteremt egyfajta alapvető pozitív rezgést és ezáltal lehetővé teszi a hatékonyabb önmagunkra hangolódást. 

hegyikristály gyógyító hatása

Ha azt érezzük, hogy túl vagyunk terhelve, ha nehezen alszunk, nehezen kapcsolódunk, ingerlékenyek, vagy túl fáradtak vagyunk- a hegyikristály a mi kövünk. Segít levédeni magunkat a kívülről érkező esetleges negatív hatások, vagy rezgések ellen és ezzel párhuzamosan békét és egyensúlyt segít teremteni önmagunkban.

A hegyikristály, mint egy holisztikus gyógyító

A hegyikristály a végső támogató erőt képviseli. Azt a fajta energiát, amely nem egy-egy területre hat, ezáltal esetleg kibillentve minket az egyensúlyunkból, hanem holisztikus gyógyászként működik. Egy jó holisztikus gyógyász soha nem ragad ki egy-egy panaszt és kezdi el azt kezelni, hanem mindig a teljes rendszert, a teljes energetikát és a teljes szervezetet tekinti egységnek. Hát valahogy így hat ránk a hegyikristály is. Ez főleg akkor tud igaz lenni, ha megengedjük egész testünknek, hogy részesüljön rezgéseiből- például az ő erőteljes pozitív rezgéseivel átitatott vizet fogyasztunk. A good vibes kristálypalack erre kínál nagyszerű megoldást a hétköznapok során. Ha érdekel, hogyan tudsz benne percek alatt kristályelixírt készíteni, olvass róla bővebben ITT.

A hegyikristály spirituális hatásai régen és most

Az ókori népek a mennyei birodalom törmelékének tekintették a hegyikristályt- tisztelték és tartottak tőle.

A történelem későbbi szakaszaiban a spirituális tevékenység, a jóslások és a jövőbelátás alapvető eszközének tekintették a jóminőségű hegyikristályt. Különböző méretű kristálygömböket készítettek belőlük és a testi és lelki eredetű problémák okai próbálták benne meglátni, valamint a jövőről igyekeztek minél tisztább képet kapni. A gömbök mellet előszeretettel készítettek kelyheket és egyéb rituális tevékenységek lebonyolításához használható eszközöket  is.

A hegyikristály gyógyító hatása - good vibes

A legnagyobb hírnévnek örvendő hegyikristály tárgyak a dél- és közép- amerikai kristálykoponyák. Valódi szerepükre még mindig nem jöttek rá a tudósok, de valószínűleg a másvilággal való kommunikációban és a gyógyításban töltöttek be fontos szerepet ezek a faragott kristály ereklyék.

Hegyikristály ereklyéket még mindig nagy számban készítenek és árusítanak- nem véletlenül. Az őt övező misztikum évezredek óta sem kopott meg. A legújabb kutatások szerint a kristálycsúcs formára csiszolt köveknek tudjuk a legjobban kamatoztatni erejüket. Nézzük meg, hogyan tudjuk ezeket a csúcsokat lakásunkban és mindennapjainkban használni.

Hegyikristály a lakásban

Mint már említettük, a hegyikristály segíti a tiszta és fókuszált gondolatok megszületését és azok hatékony manifesztálását. Ezt a hatást azonban nem csak akkor képes elérni, ha magunkon hordjuk, vagy kezünkbe fogjuk. Hatása ennél sokkal nagyobb területen is érvényesülni tud, éppen ezért előszeretettel használják használati tárgyak elemeiként, vagy lakáskiegészítőként is. Ha a kristály velünk egy légtérben van, egy idő után érezhetjük is jótékony hatását, főleg, ha csiszolt hegyikristályról, vagy hegyikristály csúcsról van szó. A csúcs formában végződő kristály ugyanis sokkal frekventáltabban képes erejét összpontosítani, ezáltal mi is erőteljesebben érezhetjük hatását.

A hegyikristály gyógyító hatása - good vibes
hegyikristály a lakásban

Lakásunkban, vagy használati tárgyaink közt elhelyezve még jónéhány pozitívumával találkozhatunk. A kristály képes magába szívni és tárolni a körülötte lévő energiákat. Ezáltal tisztítani a teret és tehermentesíteni tulajdonosát. Képes betölteni a teret világossággal, valamint a nyugalom és kiegyensúlyozottság érzésével. Nyomában minden tér jó rezgésekkel lesz telve- üdv nálunk good vibes! 🙂

A hegyikristály használata

A fentebb említett okok miatt nagyon hasznos ha lakásunkban, táskánkban, sokat használt tereinkben tartunk hegyikristályt. Mindez frekventáltan igaz a csiszolt hegyikristály csúcsokra.

A good vibes kristálypalackok éppen ezért készülnek a legtisztább és legjobb minőségű hegyikristályokból és végső formájukként csúcs formát kapnak. Elég, ha kristálypalackunk velünk utazik a táskánkban, vagy mellettünk van, míg a laptopunkon dolgozunk. De az is elegendő, ha lakásunk bármely, használatban lévő területén elhelyezzük a good vibes kristálypalackunkat. Nemcsak látványa impozáns és használata feltöltő- dísztárgyként is kiválóan funkcionál!

hegyikristály kristály kulacs

Ne szabjunk tehát határt fantáziánknak- használjuk kristály üvegünket úgy, ahogy kedvünk és inspirációnk diktálja! A jótékony és gyógyító hatás garantáltan nem marad el!

Good Vibes – Good Life

Kapcsolódó cikkek

boldog kapcsolat

A boldog kapcsolat titka

A boldog kapcsolat titka – hogyan teremts boldog emberi kapcsolatokat magad köré? Az emberi kapcsolatoknak sokféle felfogása létezik. Sok pszichológus, filozófus, orvos, közgazdász, politikus, jógaoktató

Tovább olvasom
Szerelem

Szerelem Valentin-napra?

Szerelem Valentin-napra – varázsolj valódi szerelmet az életedbe! Közeleg az év legszerelmesebb napja, a Valentin-nap és Te pedig egyedül vagy? Vagy lennének jelöltek, de nem

Tovább olvasom
A hegyikristály gyógyító hatása

A hegyikristály gyógyító hatása

A hegyikristály gyógyító hatása Önismereti, vagy spirituális utadon haladsz? Ezen az úton az összes kő közül talán a hegyikristály lehet a legnagyszerűbb kísérőd. Nem véletlen,

Tovább olvasom
Az ametiszt lelki hatásai

Az ametiszt lelki hatásai

Korábbi cikkeinkben már olvashattál az ametiszt legfontosabb tulajdonságairól, jótékony- és spirituális hatásairól. (ITT– ITT és ITT). Most nézzük meg az ametiszt lelki hatásait, vizsgáljuk meg,

Tovább olvasom