5 könnyű lépés a környezettudatos életmód felé

környezettudatos életmód

Nemrég volt a Föld napja és elgondolkodtam: valójában nem lehet, hogy minden napnak a Föld napjának kéne lennie? Mondd, Te hány Föld napját tartasz évente? Ha egyelőre az még távoli célként lebeg csak előtted a környezettudatos életmód vagy, hogy minden napodon a Föld napját ünnepled, ne keseredj el! Ne feledd: a legfontosabb, hogy törekedj ebbe az irányba, bővítsd a tudásod és vonj be a szokásaid és cselekedeteid közé minél több olyan dolgot, mely beillene a Föld napja ünneplésébe is! 🙂

környezettudatos életmód
környezettudatos életmód

Tarthatsz például havi egy, majd később heti egy Föld napját, amikor azon igyekszel, hogy ilyen módon cselekedj.

De mit is tehetsz pontosan a környezettudatos életmód elérésére? Rengeteg mindent! A teljesség igénye nélkül most felsorolunk neked öt ötletet, amivel szerintünk legegyszerűbb elkezdeni a sort. Válassz közülük, aztán idővel talán kedved támad mindet kipróbálni!

5 könnyű lépés a környezettudatos életmód felé:

1.- CSOMAGOLÁSMENTES

Vásárolj csomagolásmentesen, vagy legalábbis minél kevesebb műanyagot és hulladékot termelve. Erre nagyszerű megoldást nyújtanak a csomagolásmentes boltok és hazai idénytermékeket árusító piacok!

környezettudatos életmód
környezettudatos életmód

2.- SZELEKTÍV

Használd megfelelően a szelektív hulladékgyűjtőket és komposztálj! Informálódj, nézz utána a dolgoknak! Ez a lehetőség már társasházak számára is adott!

3.- ZÖLD

Ültess növényeket, fákat, zöldíts! Ha van kerted, nagyszerű, ha nincs, akkoris rengeteg szervezet, mozgalom, csoport munkájába segíthetsz be önkéntesként.

4.- HÁZTARTÁS

Mindent, amit magadra kensz, vagy a lakásod takarítása során használsz cseréld környezetbarátra , csomagolásmentesre és csökkentsd a számukat! Nagyszerű boltok vannak már szerte az országban, ahol szuper dolgokat tudsz egy ilyen háztartáshoz beszerezni.

Öt könnyű lépés a környezettudatos életmód felé
környezettudatos életmód

5.- ÉTREND

Válts vegán étrendre, legalább heti egy nap- a többin pedig csökkentsd le az állati eredetű táplálékok bevitelét. Rengeteg csodás vegán receptet lehet már találni a neten- és hidd el, zseniálisan finomak!

környezettudatos életmód
környezettudatos életmód

Napestig tudnánk sorolni a lehetőségeket- de induláskor mi is jobban örültünk volna, ha valaki kevesebb, de tényleg működőképes ötlettel lát el minket. Ezért az első lépésnek gondolkodj el el ezen az öt ötleten. Vajon hogyan tudnád valamelyiket beilleszteni az életedbe? Esetleg több is menne, mint egy? Próbálkozz és ne add fel! Légy kreatív és találd ki a saját megoldásaidat! Közben pedig ne feledd: Minden apró lépés számít!

Tovább olvasnál ebben a témában? Akkor olvasd el cikkünket a Föld napjáról és a Föld Napja Himnuszáról. Ha pedig tobb ötletre van szükséged ajánljuk figyelmedbe nagy kedvencünket a hulladekmentesen.hu irását :).

Good Vibes – Good Life

Kapcsolódó cikkek

boldog kapcsolat

A boldog kapcsolat titka

A boldog kapcsolat titka – hogyan teremts boldog emberi kapcsolatokat magad köré? Az emberi kapcsolatoknak sokféle felfogása létezik. Sok pszichológus, filozófus, orvos, közgazdász, politikus, jógaoktató

Tovább olvasom
Szerelem

Szerelem Valentin-napra?

Szerelem Valentin-napra – varázsolj valódi szerelmet az életedbe! Közeleg az év legszerelmesebb napja, a Valentin-nap és Te pedig egyedül vagy? Vagy lennének jelöltek, de nem

Tovább olvasom
A hegyikristály gyógyító hatása

A hegyikristály gyógyító hatása

A hegyikristály gyógyító hatása Önismereti, vagy spirituális utadon haladsz? Ezen az úton az összes kő közül talán a hegyikristály lehet a legnagyszerűbb kísérőd. Nem véletlen,

Tovább olvasom
Az ametiszt lelki hatásai

Az ametiszt lelki hatásai

Korábbi cikkeinkben már olvashattál az ametiszt legfontosabb tulajdonságairól, jótékony- és spirituális hatásairól. (ITT– ITT és ITT). Most nézzük meg az ametiszt lelki hatásait, vizsgáljuk meg,

Tovább olvasom