A hegyikristály tulajdonságai

hegyikristály tulajdonságai

Arra a kérdésre, hogy „Mi a hegyikristály?” röviden ezt lehet felelni: A hegyikristály a szilícium-dioxid fehér színű, sok helyen átlátszó, tiszta kvarcváltozata.

A hegyikristály tulajdonságai

Azonban arra a kérdésre, hogy: „A hegyikristály mire jó?” Már közel sem ennyire egzakt a válasz! A hegyikristály tulajdonságai ugyanis nemcsak a rácsszerkezetében, vagy kémiai összetételében keresendő! A hegyikristály drágakő ennél sokkal több! Az igazi hegyikristály hatalmas erővel bírő kőzet. A csiszolt hegyikristályt évezredek óta használnak gyógyításra, díszítésre, a csiszolatlan hegyikristályt pedig segítő kőként különböző praktikák és szertartások esetén, mint például tértisztítás, vagy jövendőmondás. A legerősebb hatással rendelkező kristály, melyet Mester gyógyítónak is neveznek.

A hegyikristály tulajdonságai

Ha részletesebben is érdekel a hegyikristály gyógyító hatása, akkor ITT részletesebben is olvashatsz róla!

Most azonban ismerkedjünk meg a hegyikristály ásvány egyéb tulajdonságaival.

A hegyikristály összetétele

Mint fentebb már említettük, a szilícium-dioxid , vagy más néven a kvarc fehér színű, tiszta változatára utal ez a név. Tisztaságát és ragyogó hófehér színét az adja, hogy semmiféle elszíneződést okozó szennyeződés nem található a hegyikristály szerkezetében. 

A hegyikristály jellemzői és keletkezése

A kristály magmás kőzetekben keletkezik, az üregekben lehűlő oldatból kristályosodik ki idővel. Folyómedrekben, tengerfenéken és üledékes kőzetrétegekben bukkannak fel előszeretettel. Tulajdonképpen a tengerparti kavicsok és homok nagy része maga is kvarc- ez azonban egészen máshogy fest, mint egy megtermett hegyikristály drágakő! Keménysége hetes fokozatú, kémiai összetétele: SiO2.

A hegyikristály elnevezése

Nevét egy ókori Görögországban uralkodó hiedelemből kapta. A görögök azt hitték, hogy ez a fehér kőzet hasonlóan a jéghez megfagyott víz, azonban olyannyira megfagyott, hogy már soha nem tud felengedni. Ezt a jéghez erősen hasonlító kőzetet ezért „krüsztallosz”-nak nevezték, akárcsak a jeget. Ebből a szóból ered a mai napig használatos „kristály” elnevezés.

A hegyikristály tisztítása, avagy hegyikristály a lakásban

A hegyikristály tisztítása nagyon hasonló az összes többi színes kristályhoz. Tisztításukat kétféle okból kifolyólag végzik.

hegyikristály tisztítása

Bekoszolódott a kristályod?

A tisztítás egyik oka, hogy a kristályok az összes többi használati tárgyunkhoz hasonlóan bekoszolódhatnak. Porosak, vagy zsírosak lehetnek idővel. Eredeti fényük visszanyeréséhez szükség van megtisztításukra. Ennek módja a kristály méretétől és a szennyeződés komolyságától függ. Normál esetben bőven elegendő tiszta vízzel letisztítani őket a konyhai csapban.

Amennyiben a szennyeződés ennél komolyabb tisztítást tesz indokolttá, használhatunk valamiféle kíméletes és környezetbarát tisztítószert, szivacsot és rongyokat. A kristálynak nem tesz jót semmiféle arrogáns vegyszer, okozhatja elszíneződését, valamint a környezetünk védelméről se feledkezzünk meg, amikor tisztítószereket választunk!

Beszennyeződött, vagy telítődött a kristályod?

Tisztításának másik oka, ha úgymond beszennyeződik a kő, vagy telítődik rezgésekkel. A hegyikristály jótékony hatásai közé tartozik ugyanis a víz és a tér tisztítása, mely során ő maga is meg tud telni. Hasonlóan a porszívóink tartályához, az ásványokat is „ki kell üríteni” néhanapján. Ne feledd, mindez igaz a good vibes kristálypalackodra is!

Erre a fajta tisztításra is sokféle megoldás fellelhető. Mi azonban most javaslunk egy nagyon egyszerű módszert, amellyel a hegyikristály tisztítása végtelenül leegyszerűsödik- hatékonysága azonban verhetetlen. Hatékonysága abban rejlik, hogy néhány perc ráfordítással nem csak, hogy megtisztíthatod, de azon nyomban fel is töltheted kristályodat! Nézzük hát, hogyan is működik mindez!

A hegyikristály feltöltése

A hegyikristály csúcsod tisztítását tehát össze is vonhatod feltöltésével. Ez a feltöltés is hasonlítható a háztartásunkban használatos elektromos eszközök töltéséhez. Bár szerencsére sokkal hosszabb időt vesz igénybe lemerülésük, bizonyos időközönként mégis szükség van töltésükre.

hegyikristály feltöltése

De nézzük a pontos eljárást!

A good vibes kristálypalackodból egyetlen mozdulattal ki tudod tekerni a hegyikristály kristálycsúcsot. A hegyikristály feltöltését mindenféle tisztítószer nélkül végezheted. Tartsd langyos folyóvíz alá a hegyikristály kristálycsúcsot és valamelyik oldalát kezdd el finoman dörzsölni hüvelykujjad ujjbegyével. Teljesen mindegy, hogy melyik lapján csinálod, az egész kőre hatnak mozdulataid. Amikor elkezded, a mozdulatok zavartalanok lesznek. 1-2perc elteltével azt fogod érezni, mintha akadna az ujjad a kristályon. Ekkor végeztél is a feltöltésével.

Nem fogod megbánni!

Iktasd be ezt a rövid tisztítási procedúrát hetente egyszer és meglásd, nem fogsz csalódni! A hegyikristály kulacsod hétről hétre szebben fog ragyogni és a hegyikristály energiát ugyanolyan erővel érezheted nap nap után, mint amikor megvásároltad a kristálypalackod!

Reméljük hasznos tanácsokkal szolgálhattunk neked a hegyikristály tulajdonságai kapcsán. Amennyiben a hegyikristály használata és alkalmazása érdekel bővebben, arról ITT tudsz olvasni.

Addigis használd egészséggel és hatalmas boldogsággal a good vibes hegyikristály kristálypalackod!

Good Vibes – Good Life

Kapcsolódó cikkek

ametiszt spirituális hatása

Az ametiszt spirituális hatása

Az ametiszt spirituális hatása Az ametisztet röviden a spiritualitás kövének is szokták nevezni. Talán azért, mert a spirituális élmények és gyakorlások során az ember legfőbb

Tovább olvasom
ametiszt tulajdonságai

Az ametiszt tulajdonságai

Az ametiszt csodálatos kristálya sokféle oldalról megközelíthető. ITT például részletesen írtunk az ametiszt jótékony hatásairól, mely nagyon fontos információ, ha életed részévé szeretnéd tenni azt

Tovább olvasom
Az ametiszt gyógyító hatása

Az ametiszt jótékony hatásai

Az ametiszt jótékony hatásai Az „THE INTUITIVE MIND”, vagyis „Az intuitív elme” elnevezésű good vibes kristálypalackok egy-egy ametiszt csúcsot rejtenek magukban. Ez az elnevezés az

Tovább olvasom
hegyikristály jótékony hatásai

A hegyikristály jótékony hatásai

A hegyikristály jótékony hatásai A good vibes hegyikristály kristálypalack nem véletlen kapta a „THE CLEAR FOCUS”, vagyis a „Tiszta fókusz” elnevezést. Fő támogató ereje a

Tovább olvasom
hegyikristály tulajdonságai

A hegyikristály tulajdonságai

Arra a kérdésre, hogy „Mi a hegyikristály?” röviden ezt lehet felelni: A hegyikristály a szilícium-dioxid fehér színű, sok helyen átlátszó, tiszta kvarcváltozata. A hegyikristály tulajdonságai

Tovább olvasom