Az ametiszt jótékony hatásai

Az ametiszt gyógyító hatása

Az ametiszt jótékony hatásai

Az „THE INTUITIVE MIND”, vagyis „Az intuitív elme” elnevezésű good vibes kristálypalackok egy-egy ametiszt csúcsot rejtenek magukban. Ez az elnevezés az ametiszt ásvány egyik legfontosabb jótékony hatására utal, vagyis arra, hogy támogatja az intuíció, az önmagunkra hangolódás jelenlétét életünkben. Ezen kívül azonban az ametiszt kristálynak rengeteg egyéb jótékony hatása is van! Hogy az ametiszt mire jó? Erről készítettünk most nektek egy összefoglalót.

Az ametiszt gyógyító hatása

A történelem során mindig is úgy tartották, hogy rendkívül magas az ametiszt ásvány gyógyhatása. Bármilyen zavar és szorongás erejét semlegesíteni tudja és használatával, vagy viselésével újra nyugalmat élhetünk át és egyben tisztánlátást tapasztalhatunk. Az ametiszt gyógyhatása azonban jól jöhet az alvászavarok, vagy belső nyugtalanság okozta koncentrációs zavarok esetén is. Univerzális gyógyító kristályként is emlegetik, hiszen minden testi rendszerünket (köztük az idegrendszerünket is) képes kiegyensúlyozni, valamint azonos rezgésűre hozni- integrálni. A ma leginkább használatos gyógyító kövek: ametiszt, rózsakvarc, hegyikristály- éppen emiatt választotta a good vibes is éppen ezt a három követ kristály kulacsaihoz.

Ametiszt Kristálykulacs
good vibes ametiszt kristalykulacs

Az ametiszt hatása a szervezetre

Az ametiszt kő leginkább az elmére hat- elcsendesíti, lenyugtatja azt. Különböző kultúrákban előszeretettel használják meditáció során, mint segítő követ, hiszen a testet és az érzelmeket képes megnyugtatni és ellazítani, miközben hozzásegít egyfajta jóleső tisztánlátáshoz.

Az ametiszt spirituális hatásai

Az ametiszt csúcsnak a spirituális tanítások rendkívül erős jótékony és segítő hatást tulajdonítanak. A meditáció, a jóga és egyéb lelkigyakorlatok során egyfajta gyógyító kőként használják. Hatására felerősödik az intuíciónk, közelebb kerülünk önnön valónkhoz és belső egyensúlyunkhoz. Segít egyensúlyt és pozitív rezgéseket teremteni és megtalálni a boldogság és a béke érzését magunkban. Amennyiben bővebben olvasnál az ametiszt spiritualitás hatásairól, EBBEN a cikkünkben megteheted!

Az ametiszt lelki hatásai

Az ametiszt nemcsak a spirituális, hanem a lelki folyamatok, például az önismereti úton járók köve is. Erről bővebben ITT írtunk, gyere és olvasd el!

Az ametiszt története

Az ametiszt gyógyító hatását közel sem ma ismerték fel! Kristályaival már több, mint ötezer éve díszítenek ékszereket és egyéb használati tárgyakat. Az ametiszt jótékony hatásában már évezredek óta hisznek- nem kisebb történelmi karakterek hívták segítségül, mint: TUT-ANKH-AMEN és Nagy Sándor.

Ametiszt jótékony hatásai

Az ametiszt és Egyiptom

Az ókori Egyiptom egyik legkedveltebb ásványának számított. A fáraóknak rengeteg ékszert, köztük gyűrűket, medálokat és ruhára tűzhető nagyméretű brossokat készítettek, de gyakorta használták pecséthengerek és pecsétgyűrűk előállításához is. A történelem során az első ismert kővésők Egyiptomban éltek, akik kiváló megfigyelők voltak és ezt kamatoztatták munkájuk során is. Vallási felfogásuk belengte mindennapi életüket és művészetüket is, melynek alapja a természetszemléletük volt. Vallási szimbólumaikat, szent állataikat és növényeiket nagyon jellegzetes vonalvezetéssel ábrázolták. Legkedveltebb formáik a szkarabeusz bogár, a lótusz, a kígyó és a keselyű volt.

Ezeket a motívumokat évezredeken keresztül töretlenül használták minden művészeti águkban és ábrázolásukban, köztük a kővésésben is. A vésés mellett azonban nagyszerűek értettek a kristályok egyéb megmunkálási módjaihoz is, úgy mint a vágáshoz, csiszoláshoz, fényezéshez, foglaláshoz. Eleinte kézi erővel, majd idővel egyre magasabb szintű eszközökkel munkálták meg a köveket, köztük az ametiszt drágakövet.

Legkedveltebb ékszereik talán a gyűrűk voltak, azok közül is kitüntett helyet kaptak a pecsétgyűrűk. Az egyik kedvenc ásványuk pedig az ametiszt. A nemesfémbe befoglalt és mesterien vésett köveket ténylegesen pecsételésre használtak. Legkedveltebb motívumuk itt is a szkarabeusz bogár volt, mely a földi és a földöntúli élet szimbóluma volt. A pecsétgyűrűk érdekességét jellemző foglalata adta, mely nem hasonlított a ma használatos pecsétgyűrűk formájára.

ametiszt jótékony hatásai
good vibes ametiszt kristály kulacs

A féldrágakövet, jellemzően ametisztet hosszanti irányban átfúrták, egyik oldalát aprólékosan megvésték és olyan módon foglalták be, hogy forgatható legyen. Viselője ujja felé fordítva hordta a motívumot és ha használni akarta, lehúzta ujjáról és kifelé fordította a pecsét részt. A féldrágakő gyűrűk aprólékos megmunkálása magas művészi értéket adott ezeknek az ékszereknek. A köveknek tulajdonított hatást ötvözve a vallási szimbólumokkal mégis képes volt beemelni az ásványokat a mindennapi használati tárgyak közé.

Éppen ezt teszi a good vibes kristálypalack is, hiszen a kövek jótékony hatását ötvözi egy mindennapi használati tárggyal- egy üvegkulaccsal. Lépj Te is az egyiptomi uralkodók nyomdokaiba és használd napi szinten az ametiszt erejét!

Más kultúrák

A történelem során azonban nemcsak az egyiptomiak, hanem az ókori görögök és a rómaiak is előszeretettel használták a drágaköveket és kamatoztatták jótékony tulajdonságait, többek között az ametiszt kő tulajdonságait. Rengeteg lelet bizonyítja, hogy minden történelmi korban virágkorát élte ez a nemes alapanyag. Az ékszerkészítés például a viktoriánus korban újra felkapta a lila ásványt és rengeteg cirádás, finoman átütött ékszerkölteményt készítettek belőle.

Mi sem bizonyítja jobban az ametiszt és az egyéb ásványok történelmi korokat is átívelő hatalmas erejét, mint felhasználásuk különböző történelmi korokból előkerült bizonyítékai. Leletek ezrei bizonyítják, hogy az ásványok erőteljes hatásuknak és misztikus kisugárzásuknak köszönhetően évezredek óta a művészetek, az ékszerkészítés és a magas minőségű használati tárgyak előállításának fontos alapanyaga. Ne felejtsük tehát el ezt a nemes alapanyagot és használjuk jótékony hatásait az életünk minél több területén! A good vibes kristálypalack egy nagyszerű megoldás lehet arra, hogy a hétköznapjaink részévé tegyük ezeket a jótékony hatásokat!

Good Vibes – Good Life

Kapcsolódó cikkek

ametiszt spirituális hatása

Az ametiszt spirituális hatása

Az ametiszt spirituális hatása Az ametisztet röviden a spiritualitás kövének is szokták nevezni. Talán azért, mert a spirituális élmények és gyakorlások során az ember legfőbb

Tovább olvasom
ametiszt tulajdonságai

Az ametiszt tulajdonságai

Az ametiszt csodálatos kristálya sokféle oldalról megközelíthető. ITT például részletesen írtunk az ametiszt jótékony hatásairól, mely nagyon fontos információ, ha életed részévé szeretnéd tenni azt

Tovább olvasom
Az ametiszt gyógyító hatása

Az ametiszt jótékony hatásai

Az ametiszt jótékony hatásai Az „THE INTUITIVE MIND”, vagyis „Az intuitív elme” elnevezésű good vibes kristálypalackok egy-egy ametiszt csúcsot rejtenek magukban. Ez az elnevezés az

Tovább olvasom
hegyikristály jótékony hatásai

A hegyikristály jótékony hatásai

A hegyikristály jótékony hatásai A good vibes hegyikristály kristálypalack nem véletlen kapta a „THE CLEAR FOCUS”, vagyis a „Tiszta fókusz” elnevezést. Fő támogató ereje a

Tovább olvasom
hegyikristály tulajdonságai

A hegyikristály tulajdonságai

Arra a kérdésre, hogy „Mi a hegyikristály?” röviden ezt lehet felelni: A hegyikristály a szilícium-dioxid fehér színű, sok helyen átlátszó, tiszta kvarcváltozata. A hegyikristály tulajdonságai

Tovább olvasom